2017’yi Hekim Teknisyen İletişimi ile Kapattık

Dişhekimliği Dergisi’nin 130. sayısı abonelere ulaştı. Bu sayıda diş hekimi – diş teknisyeni iletişimi konusunu kapağına taşıyan dental yayıncılığın köklü dergisine Medipol Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Hanefi Kurt, yayın danışmanlığı ile destek oldu.

130. sayıda Dr. Şebnem Sarıoğlu Kurt, Doç. Dr. Umut Çakan, Yrd. Doç. Dr. Gülşilay Sayar ve Diş Teknisyeni Zeynep Serpil Gönen de makaleleri ile iletişimin önemi konusuna vurgular yaptılar.

Hareketli Protez Yapımında Diş Hekimi-Diş Protez Teknikeri İletişimi

Doç. Dr. Hanefi Kurt’un, İstanbul Bilgi Üniversitesi, SHMYO Diş Protez Bölümü’nden Dr. Şebnem Sarıoğlu Kurt ile birlikte kaleme aldığı, “Hareketli Protez Yapımında Diş Hekimi-Diş Protez Teknikeri İletişimi” başlıklı makalede, doğru iletişim için tam ve bölümlü hareketli protezlerde kullanılmak için hazırlanan formların neleri içermesi gerektiği tüm ayrıntıları ile anlatılıyor.

Sabit Protetik Tedavilerde Diş Hekimi ve Teknisyen İletişimi

Medipol Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Umut Çakan, sabit protetik tedavilerde diş hekimi ve teknisyen iletişimini anlattı. Sabit protezlerde üretim basamakları ve iletişim araçları olan; ölçü, iş talep formu, renk seçimi, diş haritası, ağız içi ve ağız dışı fotoğraflar, alt yapı ve porselen prova, karakterizasyon, glazür konularında diş hekimi ve diş teknisyeninin sorumluluklarını, hasta-teknisyen iletişiminin detaylarını bu derlemede okuyabilirsiniz.

Ortodontik Aparey Yapımında Hekim-Teknisyen İletişimi

Modern ortodonti yaklaşımında hasta- hekim iletişiminin mükemmelliği kadar hekim-teknisyen iletişimi de kusursuza yakın olmalıdır. Hastaların kendilerine uygulanacak işlemler hakkında bilgi ve farkındalığı arttıkça hekim-hasta iletişiminin daha interaktif hale geldiği günümüzde hastaların tedavi taleplerine en iyi çözümü verebilmek için hekim ve teknisyenin de iyi bir ilişki içinde olması, ekip ruhu ile çalışması konusu önem arz etmektedir.

Ortodonti tedavisinde doğru iletişim için yapılması gerekenleri Medipol Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ortodonti Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Gülşilay Sayar kaleme aldı.

Diş Teknisyeni Gözüyle Diş Hekimi-Teknisyen İlişkisi

İletişime bir de diş teknisyeni gözüyle bakalım diyen diş teknisyeni Zeynep Serpil Gönen, kendi atölyesinde neler yaptığını okuyucularla paylaştı. Gönen, vakanın üzerinde ortak bir dil geliştirerek hekimle sürekli iletişimde bulunulması vurgusunu yapıyor.

Kaçırılmayacak Röportaj: “Beni En İyi Teknisyenim Anlar”

Bu cümleyi protezin öne çıkan üçlüsü; Dr. Uğur Ergin, Yrd. Doç. Dr. Burç İhsan Gençel ve Doç. Dr. Hanefi Kurt söylüyor. Protezin ünlü isimleri Dişhekimliği Dergisi için keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Dr. Uğur Ergin’in lezzetli yemekleri eşliğinde gerçekleştirilen keyifli sohbette, diş protezin ve diş teknisyenliğinin bugünü ve yarını uzun uzun konuşuldu.

Diş Hekimliği ve Diş Protez Yeni Binasında

Diğer bir keyifli röportaj, Medipol Üniversitesi’nin taşınan Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Bölümleri için Diş Protez Teknolojisi Program Başkanı Doç. Dr. Hanefi Kurt ile yapıldı. Kapak konumuz diş hekimi – tekniker iletişimi olunca Kavacık Kuzey ve Güney Kampüslere taşınan son teknoloji ile donatılmış binayı gezmeden olmazdı.

Haberler Köşesinde Kapak Yazı: GREATIST

Türkiye’nin en hızlı büyüyen kongresi GREATIST, 15. yılında yine rekor bir katılıma imza atarak 4.311 ziyaretçi ağırladı. Bu başarıyı haberler sayfamızın kapak konusunda tüm ayrıntıları ile işledik.

Bu yılki GREATIST kapsamında gerçekleştirilen kongre, sempozyum, seminer, kurs vb. etkinliklere fuar ziyaretçileri hariç olmak üzere 2118 kişi katıldı. Katılımcıların 1207’si diş hekimi, 437’si diş teknisyeni, 308’i hekim yardımcısı, 166’sı ise diş hekimliği öğrencisi olarak kayıt edildi. Vestiyer Yayın Grubu, bu sene yeni bir yönteme başvurarak Kongrede en az bir bilimsel etkinliğe katılmış olan bütün katılımcıların isim listesini Kongre resmi web sitesinde yayınladı.

Kongreye Pakistan, Azerbaycan, İran, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Afganistan, Almanya, Irak, Libya, Suriye, Avusturya, Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk, Belçika, İsviçre, Moldova, Sırbistan, Çin, Kıbrıs, Filistin ve İngiltere olmak üzere 23 farklı ülkeden katılımcı da geldi. 3 bin 500 metrekare fuarın da olduğu büyük etkinliğin tüm detayları bu haberimizde.

Sektörel Röportajda Dent Medikal var


Augma Biomateryel Graft ve Noris Medical ürünleri ile sektöre hızlı giriş yapan, birinci yılında yüksek ivme kazanan Dent Medikal ailesinin Satış Pazarlama Müdürü Gökhan Çakaloğlu ile sektörel röportaj köşemizde buluştuk. “Oyunun kurallarını değiştiriyoruz” diyen Çakaloğlu, kısa sürede elde ettikleri başarının inceliklerini anlattı.

Yeni Sayıda Yepyeni Konular


29. yılımız olan 2018’in ilk sayısı 131’de yine birçok makale, alanında uzman kişilerce sizler için kaleme alınacak. Sektörle ilgili güncel haberlerin de işlendiği sayıda, yeni ürünler ve özellikleri, diş hekimlerinin işine yarayacak birçok konu sizleri bekliyor.

Abone Olun, Bilgi Alın, Ücretsiz Örnek Sayı İsteyin...

Vestiyer Yayın Grubu dergileri hakkında sorularınıza cevap almak veya abone olmak için; 0212 481 02 20 numaralı abone departmanımızdan 
Ergül Kaya, Elif Taman ve Elvan Genç ile görüşebilir veya bilgi@vyg.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Haber: Elif Taman
YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.