Yayınlar

Türkiye‘nin, diş hekimliği konusunda, düzenli yayınlanan en köklü dergisi. Adından da anlaşılacağı üzere, diş hekimliğini ve diş hekimini ilgilendiren her ne varsa, bu derginin kapsama alanına giriyor.

İlginç vaka sunumları, görücüye çıkmış dental ürünlere dair uzmanlar tarafından yazılmış “ilk izlenim”ler, röportajlar ve etkinlik duyuruları da Dental Tribune’de okuyucuya ulaşıyor. Dental Tribune, dünya üzerinde 90’dan fazla ülkede, 600.000’den fazla dişhekimine ulaşan bir yayın.

Dünyanın en büyük dental yayıncılık şirketi olan Dental Tribune International’ın sürekli eğitim dergilerinden biri olan Cosmetic Dentistry’yi Türk diş hekimleri ile buluşturuyoruz. Derginin Almanya’da yayınlanan orijinal edisyonundan tercüme edilmiş makalelerin yanı sıra Türk bilim insanlarının çalışmaları da Cosmetic Dentistry Türkiye’de yerini alıyor.
Dental Tribune International’ın Almanya, İngiltere, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti’nde yayınlanan “Implants” dergisi artık Türkiye’de! Oral implantoloji konusunda diş hekimleri için son derece öğretici bilgilerin bulunduğu güncel makalelerle donatılmış derginin Türkiye baskısında orijinal makalelerin, güncel gelişmelerin yanı sıra Türk akademisyenlerin de yayınları bulunacak.
Her dişhekiminin bildiği gibi endodonti muayenehane pratiğinde en sıklıkla yapılan dişhekimliği uygulamalarından biri. Bu sebeple de dişhekimleri tarafından en fazla ilgi duyulan yenilik ve gelişmelerin yakından takip edildiği bir bilim dalı.


Konusunda dünyanın en iyilerinden olan Dental Labor, sarf malzemelerinden uygulama tekniklerine, yeni cihazların tanıtımına ve kritiğine kadar, diş laboratuvarlarının ve diş hekimlerinin bilgi ihtiyacını karşılıyor. Birbirinden güzel fotoğraflarla zenginleşitirilmiş makaleler sayesinde, bilginizi daima taze ve güncel tutmanıza yardımcı oluyor.

** 2020 yılında yayını durdurulmuştur.

Artık diş hekimliği sektöründeki firmalar için ürünlerini, malzemelerini, cihaz ve ekipmanlarını, daha detaylı bir şekilde tanıtmak, kendini tam anlamıyla ifade edebilmek için yepyeni bir mecra var: PNV

** 2020 yılında yayını durdurulmuştur.

Estetik ve implant konularında, dişhekimleri için son derece öğretici bilgilerin bulunduğu makalelerle donatılmış bu dergiyi eline alan dişhekimleri, bahsedilen konular hakkında, kendi işlerine yarayacak doğru ve güncel bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

** 2019 yılında yayını durdurulmuştur.

Genellikle üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları yayınlayan Türk Dişhekimliği E-Dergisi, vaka sunumları, araştırmalar ve derlemelerle zenginleştirilmiştir. Hakemli bir yayın olan Türk Dişhekimliği E-Dergisi, güncel bilimden kopmak istemeyen hekimler için.

** 2019 yılında yayını durdurulmuştur.

Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan

S
ade bir dille ve kavramayı kolaylaştırıcı bir anlatım tarzıyla kaleme alınan "Tam Protezler ve İmplantüstü Hareketli Protezler / Problemler ve Çözüm Yolları", muayenehanede karşılaştığınız ve karşılaşacağınız problemler için başucu kitabınız olacak.

Büyük Boy 2 Cilt, Toplam 900 Sayfa, 25 Bölüm, 
2385 Fotoğraf ve Şekil, 20 Yıllık Emek ve Deneyim

Prof. Dr. Meral Ünür’ün, Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan ve Dt. Ceren Damla Özbek 

100 Olguda Ağız Hastalıkları adıyla, albüm niteliğinde yayınlanan kitap, diş hekimlerinin klinikte sık karşılaşabilecekleri vakalardan örnekler vererek, tanıyı kolaylaştırmak amacıyla hazırlandı. Büyük boy olarak hazırlanan kitapta, her vaka için fotoğrafların yanısıra, o vaka ile ilgili teorik bilgi de veriliyor. 

Prof. Dr. Mehmet Dalkız

Kitap, implantolojinin tarihçesinden gelişimine, planlamadan cerrahi uygulamalara kadar, osseointegrasyon, biyouyumluluk, endodontik implantlar, tek diş eksikliklerinde implant uygulamaları gibi 21 ana bölümden oluşuyor.

Prof. Dr. Serhat Yalçın, Dr.İrem Aktaş 

TME hastalıklarının belirtilerinin toplumun yüzde 50-75’inde görülmesine karşılık bu şikayetle hekime başvuran hasta sayısının bu oranın çok altında olduğunun belirtildiği kitapta, TME hastalıklarının tedavisinde diş hekimlerine büyük rol düştüğünün altı çiziliyor.

Prof. Dr. İlter Uzel 

Dünya Başkenti İstanbul’un göz ardı edilemeyecek bir özelliği de antikçağdan itibaren tıp bilimi ve sağlık kültürü ve hizmetine olan katkılarıdır. Gerçekten de kent kuruluşunun hemen ardından bir imparatorluk başkenti olarak ünlü hekimlere ev sahipliği yapmış; birçok ünlü tıp yapıtı burada yazılmış ve ünlü sağlık ve eğitim kurumları burada inşa edilmiştir.

John C. Ness, CDT

Çeviri Editörleri: Dr. Uğur Ergin, Prof. Dr. Hanefi Kurt

Diş teknisyenliği ve laboratuvar işlemleri konusunda, dünyada bugüne kadar yayınlanmış en kapsamlı ve anlaşılır yayınlardan biri olan PTC Teknik Kitaplar Serisi, artık Türkçe.

Set Olarak Alın, %40 İndirimden Yararlanın.

John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Dr. Uğur Ergin

Anlaşılması kolay çizimler kullanan bu kitap, siz diş teknisyenlerini posterior anatominin tüm incelikleri ile tanıştıracak ve bu sayede becerilerinizi hızla arttıracak. İster öğrenci olsun, isterse mesleğini icra eden diş teknisyeni; mum yığımı veya modelaj konusunda yeteneğini geliştirmek isteyen herkesin okuması gereken bir kitap.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Dr. Uğur Ergin

Bu cilt, John Ness’in daha önce ayrı bir kitap olarak yayınlanan ve oldukça da tanınan “Doğal Gülümsemenin Bilimi” adlı kitabını da içeriyor. Her tip gülüşe dair 10 temel bileşeni öğrenecek ve nihai sonuca her birinin nasıl yansıdığını göreceksiniz.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Prof. Dr. Hanefi Kurt

Bazı temel terimleri tanımlayacak, bir doktorun vakayı nasıl hazırladığını gösterecek, vaka size gelmeden önce laboratuvarda neler yaşanacağını sergileyecek, dişlerin nasıl fonksiyon gördüğünü açıklayacak ve size mumla nasıl çalışacağınızı göstereceğiz.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Dr. Uğur Ergin

Mükemmel marjinler, pontik yerleşimi ve tasarımı, konnektör dayanıklılığını artırmak, çoklu porselen fırınlamalarını azaltacak altyapı tasarımları… Bu kitap her türlü porselen işlemi için gerekli ipuçlarını sunuyor. Çünkü doğru altyapı tasarımı sizin maliyet, malzeme ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Dr. Uğur Ergin, 
Prof. Dr. Hanefi Kurt

Bu kitap, daylı modelin hazırlanmasından başlayarak tam kontur modelasyonun her bir basamağını size gösteriyor. Bütün aşamalar boyunca, fotoğraflar ve çizimler sayesinde asla yolunuzu kaybetmeyecek ve duraklamayacaksınız.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Dr. Uğur Ergin


Her aşamanın çizimlerle anlatıldığı bu kitap, anterior işlerinizi bir üst seviyeye taşıyor. Gelişmiş prosedürler kullanarak, yığım için gereken zamanı şaşırtıcı derecede azaltacak, diğer işlerinize daha fazla zaman ayırabileceksiniz.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: Dr. Uğur Ergin


Arka Bölge Köprülerin Şekillendirilmesi kitabı dört temel konuya ait prosedürleri adım adım anlatmaktadır.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: 
Prof. Dr. Hanefi Kurt

PTC Teknik Kitaplar Dizisi’nin bütün diğer ciltleri gibi, burada da, her bir aşama uygun görüntüler eşliğinde sunuluyor ve sizin her adımı çok iyi anlamanız sağlanıyor.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: 
Prof. Dr. Hanefi Kurt

Diş laboratuvarında seramik materyallerden restorasyonlar üretiyorsunuz. Bu materyallere doğal dişlerle uyum sağlayacak şekilde renklendiriciler ekliyorsunuz. Bunu sistematik ve etkili şekilde yapmak için dikkat edilmesi gerekenler, renk düzeltmelerinin tüm ayrıntıları bu kitapta toplandı.
John C. Ness, CDT

Çeviri Editörü: 
Prof. Dr. Hanefi Kurt

Kaslar ve ağız dokularından başlayarak, stabil ve estetik görünümlü bir protez yapabilmek için gerekli bütün verileri, ölçümleri öğreneceksiniz. Ardından da, PTC’nin hem hızlı hem de kolay anterior-posterior dizim prosedürleriyle devam edeceksiniz.

1 2 3 »