Eğitim & Etkinlik » Knightsbridge Academy
Flep Dizaynı, Dikiş Teknikleri ve Materyalleri Kursu
0.00 TL
10 Ağustos 2020

Dikiş, cerrahi bir uygulamanın en son aşaması olarak görülse de, bir dokuyu nasıl kapatacağımızı, insizyondan sonra nasıl bir uygulama yapacağımızı en baştan planlamamız gerekmektedir. Düzgün alınmayan bir dikiş bile tüm cerrahi başarımızı etkileyebilir. Başarılı bir cerrahi operasyon için bütün işlem basamaklarının aynı derecede önemli olduğu unutulmamalıdır. 
Eğitimle ilgili detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için lütfen tıklayınız. DrVesta.Com
Eğitime Dair

Geleneksel olarak yapılagelen cerrahi işlemlerin yanısıra implant uygulamalarının fazlalaşması, hastaların estetik beklentilerinin yükselmesi, estetik amaçlı yapılan mikrogingival cerrahi tedavilerin çoğalması, hem insizyon hem de dikiş tekniklerini çok daha önemli bir konuma taşımıştır.

Doğru flep tasarımı ve dokunun nasıl kapatıldığının yanısıra, hangi dikiş tekniğinin uygulandığı, hangi materyalin kullanıldığı gibi birbirinden farklı unsurlar, yara iyileşmesini doğrudan etkiler. Bununla birlikte bazı klinisyenler sütürün erken kaybedilmesi, bükülmüş iğneler, flebin açılması, stabilize edilememesi veya yırtılması gibi zorluklar yaşayabilirler.

Dikiş, cerrahi bir uygulamanın en son aşaması olarak görülse de, bir dokuyu nasıl kapatacağımızı, insizyondan sonra nasıl bir uygulama yapacağımızı en baştan planlamamız gerekmektedir. Düzgün alınmayan bir dikiş bile tüm cerrahi başarımızı etkileyebilir.

Başarılı bir cerrahi operasyon için bütün işlem basamaklarının aynı derecede önemli olduğu unutulmamalıdır.

DİKİŞ TEKNİKLERİ KURSUNUN AMACI

Bu eğitim, kliniğinde cerrahi uygulamalara başvuran diş hekimlerine yara yönetiminde güvenli ve kanıta dayalı uygulama prensiplerini öğretmek, onları dikiş teknikleri konusunda temelden yetkinliğe taşımak için tasarlandı.

Bu kursun amacı, katılımcı hekimleri öngörülebilir sütürleme teknikleri konusunda eğitmek, onlara farklı dikiş malzemeleri, iğne konfigürasyonları ve kullanım endikasyonları hakkında bilgi vermektir.

Kurs esnasında, yara iyileşmesini etkileyebilecek tıbbi ve yerel faktörler ışığında dikiş ilkeleri gözden geçirilecektir.

KURS KONULARI

Yara iyileşmesinin biyolojisi ve mekaniği

Sütürlemenin temel prensipleri

Doğru el aleti seçimi ve kullanımı

Güvenli dikiş atma

Sütür materyalinin mekaniği ve sütür seçimi

Sütür seçiminde dikkat edilecek noktalar: Hangi sütür nerede kullanılır?

İğne tipleri ve kullanım yerleri

En kullanışlı dikiş teknikleri

Primer doku kapatma yöntemi

Temel sutur teknikleri

Yakınlaştırma dikişleri

Kapatma dikişleri

Aralıklı (interrupted) – Sürekli (continuous) dikiş karşılaştırması

Lokal anesteziklerin yara iyileşmesine etkileri

Komplikasyonlar ve başa çıkma yöntemleri
Eğitimle ilgili detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için lütfen tıklayınız. DrVesta.Com